Jablka

Jablka

Jablka bohatá na antioxidanty, které údajně působí proti několika typům rakoviny, by mohla být dost dobře klíčem k tomu, jak si "udržet doktora daleko od těla". Přispívají k boji proti srdečním onemocněním, přibývání na váze a vysoké hladině cholesterolu. Vláknina obsažená v jablkách je důležitá v prevenci reabsorpce cholesterolu. Chcete-li si je připravit jako přísadu do svého NutriBlastu, jednoduše je opláchněte, rozpulte a odstraňte jádro, jadérka a stopku (slupku ponechte).

Zdravotní účinky

  • vláknina pektin obsažená v jablkách přispívá ke snížení hladiny cholesterolu a podporuje zdravé střevní bakterie
  • jablečná šťáva může pomoci ulevit od zácpy
  • osvěžující potravina, která může pomoci ztlumit horečku
  • obsahuje kyselinu jablečnou, která může přispět ke ztlumení příznaků souvisejících s fibromyalgií a k zlepšení metabolismu v těle

Jak si správně vybrat
 

Vždy si vybírejte jablka bez jakýchkoli měkkých míst či otlaků. Zelená jablka, která již začínají žloutnout, jsou pravděpodobně už za zenitem.

Tisknout
Top