Kaštany

Kaštany

Kaštany, které mají vyšší obsah vlákniny než vlašské ořechy, jsou úžasnou podzimní potravinou s nízkým glykemickým indexem, která nejen pomáhá uvést nové roční období, ale také zvyšuje vaši hladinu cukru v krvi pomalu, čímž udržuje vaši chuť k jídlu i hladinu cukru v krvi na uzdě. Mají také vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, jako je kyselina linolová, která je ideální pro kardiovaskulární zdraví. V jejich přirozeném prostředí je těžko přehlédnete. Rostou na stromech kaštanech, které mohou narůst až do výšek přesahujících 30 metrů!

Zdravotní účinky

  • jeden z mála ořechů s nízkým obsahem tuku
  • vysoký obsah vlákniny přispívá ke snížení hladiny cholesterolu v krvi
  • dobrý zdroj vitamínu C, manganu, hořčíku, vitamínů B a kyseliny listové

Jak si správně vybrat

Kaštany jsou plodina pro chladná roční období, jejíž vrchol je v prosinci. Kaštany kupujte velké a čerstvé, vyhněte se těm, které mají nazelenalou plíseň, a skladujte je tak, jako byste skladovali zeleninu, tedy zabalené v chladničce. 

Tisknout
Top