Maliny

Maliny

Kdo zvládne odolat příjemně měkkým, sladko-trpkým malinám? Tyto malé plody jsou jedničky v boji proti rakovině, jsou plné fytoživin blokujících volné radikály a antioxidantů ellagitanninů, které jsou pro maliny jedinečné. Maliny zakoupené v obchodě jsou připravené ke zpracování po rychlém opláchnutí a osušení.

Zdravotní účinky

  • obsahují fytoživiny blokující volné radikály
  • podporují játra a ledviny
  • bohaté na vlákninu
  • dobrý zdroj vitamínů B (ne B-12) a C

Jak si správně vybrat

Stejně jako všechny bobule, i maliny se velice rychle kazí. Takže je kupte maximálně den či dva před konzumací. Poohlédněte se po bobulích, které jsou pevné, baculaté a bohatě zbarvené. Pokud kupujete balené maliny, vyhněte se bobulím, které byly zabaleny příliš těsně. Maliny lze velmi dobře zamrazit a lze je skladovat až po dobu jednoho roku, pokud jsou uskladněny správně. Zmrazte plody v jedné vrstvě na pečícím plechu a pak je přesuňte do vzduchotěsného sáčku. Přidejte trochu vymačkané citronové šťávy pro zachování barvy!

Tisknout
Top