Švestky

Švestky

Šťavnaté švestky, jejichž sezóna přichází v létě, poskytují významnou antioxidační ochranu díky svému vysokému obsahu fenolů a vitamínu C - tento vitamín také pomáhá vašemu tělu při absorpci železa. Pokud byste si je přáli používat v mixéru NutriBullet, nejdříve ovoce opláchněte, rozřízněte jej na polovinu a vyjměte pecku. Slupku odstraňovat nemusíte.

Zdravotní účinky

  • podpora trávení
  • přispívá k hydrataci
  • napomáhá vstřebávání železa
  • zdroj vitamínu C

Jak si správně vybrat

Nejlepší švestky jsou tmavě zbarvené a často pokryty bělavým voskovým povlakem. Najděte si plody, které jsou bez otlaků a vpichů, a při mírném tlaku se promáčknou. Pokud jsou zralé, budou u stopky o něco měkčí. Zralé švestky mohou být skladovány v chladničce po dobu několika dnů, dokud nebudou připraveny ke konzumaci.

Tisknout
Top