Zázvor

Zázvor
Není divu, že má zázvor tolik využití, když se podíváme na jeho neuvěřitelné zdravotní účinky. Nejen, že se konzumuje jako potravina, ale také se používá jako koření a lék. To je pravděpodobně z důvodu vysokého počtu těkavých olejů obsažených v tomto aromatickém kořeni. Zázvor je tradičně známý jako lék na bolest břicha. Již dlouhou dobu je známo, že pomáhá zmírnit potíže v zažívacím traktu tím, že pomáhá uvolnit a uklidnit zažívací trakt. Kromě toho přispívá ke zmírňování nevolnosti a zvracení. Protizánětlivé látky gingeroly jsou důvodem, proč osoby trpící artritidou pociťují určitý druh úlevy od bolesti. A navíc nyní studie ukazují, že má zázvor protirakovinné vlastnosti a další účinky podporující imunitu a detoxikaci. Zralý zázvor má tvrdší slupku, kterou bude nutné před přidáním do NutriBlastu oloupat, ale mladší zázvor (ten obvykle najdete pouze v asijských obchodech) je možné ponechat celý. Zdravotní účinky pomáhá zvýšit krevní oběh, což napomáhá detoxikaci může pomoci ztlumit běžnou i ranní nevolnost protizánětlivý zmírňuje zahlenění v plicích a krku, tlumí příznaky nachlazení Jak si správně vybrat Pokud je to možné, dejte přednost čerstvému zázvoru před sušeným, abyste tak dosáhli vyšší hladinu gingerolu a jeho protizánětlivých látek. Ujistěte se, že kořen zázvoru je pevný, hladký a bez plísně. Zázvor je k dostání sušený, krystalický, kandovaný a nakládaný. Čerstvý neloupaný zázvor můžete ponechat v chladničce až tři týdny nebo v mrazáku až šest měsíců.
Tisknout
Top