Zelené fazolky

Zelené fazolky

Zelené fazolky, které se někdy označují svým francouzským názvem haricot vert, jsou univerzální zeleninou. Tyto malé pochoutky patří do stejné skupiny jako fazole pinto, černé fazole a červené fazole a jsou jedinými, které se obvykle konzumují čerstvé.

Zdravotní účinky

  • mají vyšší antioxidační účinky než ostatní fazole a hrách
  • obsahují protizánětlivé omega-3
  • vysoký obsah minerálu manganu, který podporuje zdravou strukturu kostí


Jak si správně vybrat

Zelené fazolky jsou nejsladší a nejlevnější během léta a prvních podzimních měsíců. Zkuste najít fazolky, které mají jasně zelenou barvu a jsou velmi pevné na dotek. Vždy zvolte organickou variantu. Zkuste si také koupit mražené zelené fazolky. Mražené zelené fazolky si zachovávají své nutriční hodnoty v mrazničce po dobu až 6 měsíců.

Tisknout
Top