Angrešt

Angrešt

Tyto malé trpké pochoutky nejsou vašimi každodenními, rutinními plody! Angrešt se svým nízkým obsahem kalorií a tuku se nejčastěji používá v ovocných dezertech nebo jako základ hustých omáček, ale přidejte jej do svého NutriBlastu pro dosažení překvapivé změny ve svém chuťovém profilu. Často je pro americké chutě považován za příliš hořký, ale dobře funguje v kombinaci s ovocem, jako jsou jablka a rybíz, protože jde o jeho vzdálené příbuzné. Má vysoký obsah vlákniny, vitamínu C a vitamínu A, a pokud jej přidáte do svého jídelníčku, uděláte svému imunitnímu systému laskavost. U vlákniny bylo prokázáno, že pomáhá udržovat zdravou hmotnost a snižuje ,riziko vzniku diabetu a srdečního onemocnění.

Zdravotní účinky

  • obsahuje antioxidanty, které pomáhají předcházet srdečním onemocněním, diabetu a neurodegenerativním poruchám
  • obsah vitamínu A může pomoci snížit riziko vzniku makulární degenerace
  • mangan pomáhá předcházet osteoporóze a artritidě
  • mangan také pomáhá energetickému metabolismu a regulaci hladiny cukru v krvi

Jak si správně vybrat

Vybírejte tvrdé, suché plody, které mají sytou barvu. Zelené plody nejsou zralé, ale často se používají do koláčů nebo v džemech. Nejčastěji je najdete během jarních a letních měsíců. Pokud není k dostání čerstvý, kupte si organickou konzervovanou variantu, která je bez chemických látek a aditiv.

Tisknout
Top