Paprika (červená, zelená, žlutá, oranžová)

Paprika (červená, zelená, žlutá, oranžová)

Barva papriky se mění s tím, jak paprika stárne. Sladce chutnající červené papriky jsou ve skutečnosti zralé zelené papriky. Červené, oranžové a žluté papriky jsou sladší v porovnání s hořkou chutí zelených. Jsou to skvělé zdroje antioxidantů vitamínu C a vitamínu A, přičemž obsahují zhruba 290 % denní dávky vitamínu C a 105 % denní dávky vitamínu A. Vláknina, lykopen a B6 jsou další prospěšné součásti těchto základních složek mnoha salátů. Abyste je připravili pro svůj NutriBlast, opláchněte je pod tekoucí vodou, nakrájejte je na proužky nebo na kostičky, odstraňte stopku, semínka, placentu a žilky.

Zdravotní účinky

  • podporuje krevní oběh
  • obsahuje zeaxantin, který napomáhá předcházet šedému zákalu
  • obsahuje kapsaicin podporující metabolismus

Jak si správně vybrat

Vyberte si jasně zbarvené, pevné papriky se zářivou slupkou bez vrásek. Skladujte je v chladničce neumyté a v plastovém sáčku po dobu až 5-7 dnů.

Tisknout
Top