Paprika

Paprika

Ach, ta paprika! Toto barevné koření pravděpodobně neberete ze své skříňky na koření každý den, ale měli byste! Chuť papriky, která je namletá z chilli papričky Capsicum annuum, se může pohybovat od sladké k velmi pikantní. Se svým vysokým obsahem vitamínu C a fytochemického kapsaicinu, který dodává paprice její pikantnost, lze papriku používat při každodenním vaření nebo ve vašich každodenních Blastech. Přidejte špetku k vegetariánskému Blastu nebo ji zkombinujete se sladkostí manga nebo ananasu pro chutnou a zdravou změnu tempa.

Zdravotní účinky

  • vysoký obsah vitamínu C pomáhá tělu v boji s infekcí
  • protizánětlivá fytochemická látka kapsaicin může pomoci zmírnit artritidu a bolest kloubů
  • může pomoci zlepšovat krevní oběh
  • obsahuje enzymy, které pomáhají neutralizovat žaludeční kyseliny, což napomáhá trávení

Jak si správně vybrat

Paprika je obvykle k dostání mletá, a to jako obyčejná nebo uzená. Zvolte čisté varianty bez chemických látek či aditiv.

Tisknout
Top