Pomerančová šťáva

Pomerančová šťáva

Pomerančová šťáva se často používá k tomu, aby pomohla diabetikům překonat epizody nízké hladiny cukru, a to díky svým rychle vstřebatelným cukrům. Proto je důležité omezit konzumaci této šťávy, aby se zabránilo konstantním prudkým nárůstům hladiny cukru v krvi, které mohou vést k odolnosti vůči inzulinu. Pokud je pomerančová šťáva konzumována v malých množstvích, je výborným zdrojem vitamínu C, draslíku a kyseliny listové a někdy i fortifikovaného vápníku, pokud je kupován balený.

Jak si správně vybrat:

I když je čerstvá vždy nejlepší, balená pomerančová šťáva může být dobrý způsob, jak získat nějaký vápník navíc. Protože vitamín C se ztrácí, když je vystaven teplu, světlu a vzduchu, je nejlepší pít pomerančovou šťávu z krabice, kupovat šťávu v neprůhledném či tmavém obalu a uchovávat ji v chladničce. Podívejte se po 100% džusu bez přidaného cukru nebo plniv.

Tisknout
Top